Wie zijn wij

Wie zijn wij

Het team van Dag van de Boerin bestaat uit de volgende enthousiaste vrijwilligers: 

Gerda Briene

Als oprichtster stond ik aan de wieg van Dag van de Boerin. Dat een spontaan bericht op social media zou leiden tot wat het nu is – een dag waar veel boerinnen reikhalzend naar uitzien – had ik nooit bedacht. Net zoals ik nooit bedacht had dat ik boerin zou worden. Totdat ik de liefde van mijn leven ontmoette en hij zijn droom om boer te worden omzette in daden. We vormen samen een hecht team en zijn trots op het agrarische bedrijf dat we als eerste generatie boeren hebben opgebouwd. Ons enthousiasme voor het boerenleven is overgegaan op de volgende generatie; onze zoons weten van aanpakken en helpen volop mee. Wat me in de loop der jaren is opgevallen aan boerinnen is dat ze wel graag aandacht willen, maar liever niet in de spotlight staan. Dat ze op Dag van de Boerin in de watten worden gelegd, is ze van harte gegund! Mijn ultieme doel is dat Dag van de Boerin net zo bekend is als Moederdag. En dat boerinnen op die dag ook door burgers worden gecomplimenteerd en verrast. 

Anita  van Dorst

De “Reiziger’, dat ben ik. Van Noord-Holland naar Noord-Brabant. Van Noord-Brabant naar Denemarken – en weer terug. Maar ook van Burgermeisje naar Boerin met een melkveebedrijf in Denemarken – en weer terug. Al gaat dat laatste eigenlijk niet zo goed. Want je kan het meisje wel van de boerderij halen, maar het boerenleven gaat niet meer uit je DNA. Als burgermeisje heb ik het agrarische leven mogen leren kennen. Van binnenuit heb ik ervaren hoe trots, hoe sterk en hoe gedreven agrariërs zijn. Ik maak me har voor de boer-burger verbinding en breng beide groepen graag met elkaar in contact zodat er mooie gesprekken ontstaan, waar begrip uit voort kan komen. Daarom maak ik me ookhard voor de Dag van de Boerin. Mijn doel is om Dag van de Boerin verder te trekken dan alleen de agrarische sector. Via Dag van de Boerin kunnen we onze sector positief laten zien, een gezicht, een verhaal en vooral herkenning en waardering geven. We groeien ieder jaar dichter naar dit doel. Stap voor stap. Want alle agrariërs weten: wat je aandacht geeft, dat groeit. 

 Marleen Rebel

Ik ben Marleen en sinds 2022 ondersteun ik het team van Dag van de Boerin met de organisatie van de Boerinnenswap en het Hart onder de Riem. Samen met mijn man en twee dochters woon ik op een melkveebedrijf in het Gooi. Een van de mooiste plekjes van Nederland vind ik zelf, maar dat vinden vast meer boerinnen van hun stekkie. Het mooie en speciale aan Dag van de Boerin vind ik dat je je als boerin op die dag, maar ook in de voorbereiding daar naartoe, je echt verbonden voelt met andere boerinnen. Een boerin aan de andere kant van het land kent en herkent de spagaat waar je je als boerin en vrouw van een boer soms in begeeft. Ik hoop dat deze verbindende dag om boerinnen in het zonnetje te zetten ook veel positiviteit van burgers en consumenten gaat krijgen. Daar zet ik mij graag voor in!